Tisztelt Gombai Lakosok!

2015. márciusában indult a "Betörésmegelőzési Program" Gombán is.

                                                 

A betörések megelőzésére indított a fővárosban és öt másik megyében, azaz három hazai régióban mintaprogramot 2015. március 7-én a Polgárőrséggel együtt a Rendőrség, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és az Aegon Magyarország.

Az immár harmadik éve működő Országos Kármegelőzési Program keretében most három, az esetszámok miatt kiemelt fontosságúnak számító régióban indított mintaprogramot a betörések számának visszaszorítása érdekében. A programban az Országos Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, az Aegon Magyarország és az Országos Polgárőr Szövetség működik együtt.

Budapest és Pest megye, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Somogy és Baranya megye területén a polgárőr szervezetek segítségével hívják fel a lakosság figyelmét a betörés elleni védekezés fontosságára, a megfelelő biztonságtechnikai eszközök használatára.
Pest megyéből Gomba is a kiválasztott települések között van.

A Gombai Őszirózsák Nyugdíjas Klub vendégei voltunk a Gombai Körzeti Megbízottal együtt.
A kellemes hangulatú, családias légkörű találkozó során szó esett általános bűn- és balesetmegelőzési kérdésekről, tanácsokról, illetve a jellemzően időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekményekről és az azok elleni védekezési lehetőségekről. Ehhez kapcsolódóan az OPSZ - ORFK - NBT - Aegon biztosító közös betörés-megelőzési programjának keretén belül egy praktikus eszközzel - betörésvéd
elmi ajtóékkel - is megajándékoztuk a tagokat, amely nagy sikert és örömet okozott. Ugyancsak szó került a településen elindult és üzemelő HelpyNet közösségi bűnmegelőző rendszer működéséről és a folyamatban lévő fejlesztésekről, amelyek kifejezetten a nyugdíjasok, idősek számára kerül kifejlesztésre. 
A klub tagjai nagyon érdeklődők és aktívak voltak, számtalan kérdést tettek fel, illetve nagyon fontos és hasznos észrevételek is hangzottak el részükről.
Köszönjük a lehetőséget és további sok sikert, boldog és békés, biztonságos éveket kívánunk mindannyiuknak.

           

 

                       Linkek:             http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/aktualis/betores-megelozesi-programindito