Községünkben - Gombán - 2013. augusztus 29-én délután 16:00-kor került átadásra az Önkormányzat által felújított épületben kialakított "Közbiztonsági Központ" a Szemők Balázs téren. Ebben a komplexumban került elhelyezésre a rendőrség körzeti megbízottjának, valamint a helyi polgárőrségnek is az irodája. Emellett itt került kiépítésre a községi térfigyelő kamerarendszer központja is. Ezzel a fejlesztéssel jelentős lépést tettünk a gombai önkormányzattal, a rendőrséggel közösen a helyi közbiztonság további erősítésére és a még szorosabb, eredményesebb együttműködésre. Az eseményre meghívtuk a megyei és helyi rendőrségi vezetőket, valamint az OPSZ, BPSZ és a PMPSZ vezetői mellett, a környező települések polgárőrségeinek képviselőit is.

Az átadást megtisztelte részvételével helyi országgyűlési képviselőnk Czerván György úr, aki egyben az agrárgazdaságért felelős államtitkár is.

Nagy tisztelettel hívtunk meg, és vártunk mindenkit erre az alkalomra, mivel úgy gondoljuk, hogy példaértékűnek tekinthető összefogással és közös munkával jutottunk el idáig, és ezt bemutatva talán "támogatást" és biztatást is tudnánk nyújtani - hasonló törekvések megvalósításához - más településeknek. Természetesen nem szeretnénk ezt, illetve az esemény jelentőséget és a rendezvényt "túlbecsülni", de úgy érezzük, hogy a közbiztonság erősítéséért megtett ilyen mértékű és eredményű összefogást és közös cselekvést célszerű és hasznos nyilvánosságra hozni.


   

Az átadást követő hétvégén - 2013. augusztus 31-én, 13:00-tól - a helyi Nyárbúcsúztatón ugyancsak szerveztünk és rendeztünk a "közbiztonságot" népszerűsítő és az ezért tevékenykedő szervezetekről (rendőrség, tűzoltóság, polgárőrség, stb.) rövid bemutatást, illetve részvételükkel programot.

Honlap: www.polgarorseg.gomba.hu

Blog: http://polgomba.wordpress.com

facebook: https://www.facebook.com/PolGomba