Május közepétől "ÉLESBEN" elindult a HelpyNet (közösségi bűnmegelőző és riasztó) rendszer Gombán.
(A program telepítéséhez, beállításához és használatához kérésre akár személyes segítséget is nyújtunk,
aki ezt jelzi, illetve kéri a megadott elérhetőségeinken!)

HelpyNet ingyenes okostelefonos alkalmazás
letöltéséhez, regisztrációjához és használatához segítség
(Pdf formátumban megnézhető, illetve letölthető)

(Kérjük, aki az itt található oktatóanyag alapján töltötte le és telepítette a programot, az a "promóciós" kód sorba a : uja9 kódot írja be.)

Baj esetén értesítendő személy e-mail címe, ahová az e-mailt küldi:
IDE KÉRJÜK ÍRJA BE A GOMBAI HELPYNET KÖZPONT E-MAIL CÍMÉT IS: helpy@gomba.hu
Az értesítendő sms-ek között szintén célszerű beállítani a Gombai Polgárőr Egyesület ügyeleti telefonszámát:
06-30-725-50-79. Így SMS-ben is megkapjuk a riasztást!

Tanácsok szülőknek I. (pdf)                        Tanácsok szülőknek II. (pdf)

A HelpyNet okostelefon alkalmazás egy érintéssel riasztja a programban beállított személy(eke)t és a települési irányító központot (VIR) is, ha Ön, vagy például gyermeke bajba kerül. Nem kell semmi más hozzá, csak egy okostelefon és néhány adat megadása, hogy a segítők hatékonyan tudjanak segíteni.

A HelpyNet telefonos program telepítéséhez a http://helpynet.com/ oldalon a szükséges operációs rendszert (Android, vagy IOS, de emellett a Windows Phone alkalmazás is rövidesen elkészül) kiválasztva juthatunk el a választásunknak megfelelő és ingyenes letöltési oldalra.

A HelpyNet programot a letöltést és telepítést követően, rövid beállítások és regisztráció után lehet INGYENESEN használni a felhasználóknak. 
Ezzel a programmal alapvetően Gomba területén azonnal lehet segítséget kérni, illetve jelezni, hogy bajban van és segítségre szorul, vagy gyanús idegeneket lát, mivel a helyi beavatkozók, így azonnal tudnak rá helyben reagálni.
(De a programban beállított telefonszámokra, illetve e-mail címekre a segélykérés minden esetben - a Gombán kívülről leadott jelzések esetében is - továbbításra kerülnek!)

 

Az alábbiakban segítséget adunk a regisztrációhoz és a gyors beállításokhoz, hogy a szoftvert optimálisan tudja használni.

(Csak egy "feltétel" van, hogy a telefonon legyen mobil internet, illetve a riasztáskor a GPS bekapcsolva legyen.)

A telepített programot elindítva a képernyő jobb alsó sarkában található BEÁLLÍTÁSOK gombra kattintás után.
 

Regisztráció:

Az első öt adat kötelező, ezekkel már használatba tudja venni a szoftvert és veszély esetén képes lehet sms-t, illetve e-mailt küldeni a segítőjének.

De kérjük a nem kötelező adatoknál a "baj esetén értesítendő személy e-mail címe" részt is töltse ki: 
helpy@gomba.hu
 e-mail címet megadva.

 

Az Ön vezetékneve: – Kötelező mező! A saját vezetéknevét írja ide 

Az Ön keresztneve: – Kötelező mező! A saját keresztnevét írja ide. 

Az Ön lakcímének irányítószáma: – Kötelező mező! Ez ahhoz kell, hogy a későbbiekben az azonos irányítószámon tartózkodó segítők megkaphassák az Ön riasztását. 

Az Ön mobil telefonszáma: – Kötelező mező! Ide a saját mobiltelefon számát írja be, ez ahhoz kell, hogy majd be tudjuk azonosítani a rendszerben segélykérés esetén. 

Baj esetén értesítendő személy mobil telefonszáma, ahová az sms-t küldi: – Kötelező mező! Ide annak a segítőjének a mobil telefon számát írja be, akit szeretne értesíteni baj esetén.

 

Emellett  beállítható még több, illetve további e-mail címek és telefonszámok is, ahova a riasztást elküldi.

Lehetőség van megadni az Otthoni, illetve Munkahelyi címet is, ha ott tartózkodik, akkor egyenesen onnan, arról a címről küldi a riasztást.

A HelpyNet alkalmazás nem nyomkövető eszköz, sem mi, sem a beállított személy nem látja, Ön merre jár.

A beállított segítő csak akkor kapja meg az Ön pozícióját, ha Ön segítséget kér a riasztás gombbal.

 

Nem kötelező adatok, de a kitöltésük nagymértékben segíti, pontosítja baj esetén a mentés hatékonyságát.

Kérjük, szánjon rá 2 percet és ezeket is töltse ki a legjobb tudása szerint. Életet menthet!

 

Hol hallott a Helpynetről / Ha van, kérjük ide írja a promóciós kód számát: 

 

Veszélyes utca: – Kérjük, segítse munkánkat, ide írja be az Ön településén a legveszélyesebb utcát.

Nagy segítség mindenki számára, ha egy idegen településre érve tudhatja, hogy merre ne menjen! Ezt a legjobban a helyi emberek tudják. Számítunk az Ön segítségére! Tervezzük, hogy később megjelenítjük Önnek térképen a veszélyes helyeket. Azt is tervezzük, hogy ha egy veszélyes hely közelébe ér, akkor tudatjuk Önnel. Ha nem tud ilyen helyet a településén, hagyja üresen a mezőt.

 

Az Ön e-mail címe: – Fontosnak tartjuk, hogy kommunikálni tudjunk Önnel. Bármelyik nap lehet olyan információnk az Ön számára, amely az életét biztonságosabbá teheti. Kérjük, töltse ki. Nem adjuk át másnak és nem használjuk reklámozásra.

 

Az Ön otthoni telefonszáma (ha van): – Riasztás esetén – ha a mobilon nem – itt is el tudják érni segítői. Ha nincsen ilyen telefonja, kérjük, hagyja üresen a mezőt.

 

Baj esetén értesítendő személy e-mail címe, ahová az e-mailt küldi: – Extra, de fontos lehetőség.

IDE KÉRJÜK ÍRJA BE A GOMBAI HELPYNET KÖZPONT E-MAIL CÍMÉT: helpy@gomba.hu

Az értesítendő sms-ek között szintén célszerű beállítani a Gombai Polgárőr Egyesület ügyeleti telefonszámát: 06-30-725-50-79. Így SMS-ben is megkapjuk a riasztást!

 

Az Ön lakcíme (irányítószám): – A lakcímének irányítószámát kérjük, ide írja be. Riasztás esetén segítheti a segítőjét az Ön megtalálásában.

 

Az Ön lakcíme (település): – A települést, ahol lakik, kérjük, ide írja be. Riasztás esetén segítheti a segítőjét az Ön megtalálásában.

 

Az Ön lakcíme (utca, házszám, hrsz): – Kérjük, minél pontosabban töltse ki. Riasztás esetén segítheti a segítőjét az Ön megtalálásában.

 

Az Ön lakcíme (emelet, lakás szám): – Kérjük, minél részletesebben töltse ki. Riasztás esetén segítheti a segítőjét az Ön megtalálásában.

Emellett beállíthatja Munkahelye/Iskolája címét is.

(Ha ezeket az otthoni/munkahelyi adatokat kitölti, a kezdőképernyőn kiválaszthatja ha ezek egyikén tartózkodik, így a legpontosabb helyinformációval megy el a leadott riasztása.)

 

Az Ön vércsoportja (baj esetén életet menthet!): – Baj esetén segítőjének nem kell keresgélnie, hanem a mentést tudjuk gyorsítani ezzel az adattal. Másik oldalról, ha az Ön településén megsérül valaki, értesíteni tudjuk Önt egy esetleges véradásról. Ön dönt. Életet menthet ez az adat!

 

Gyógyszer érzékenysége (mivel ne kezeljék Önt): – Extra fontos adat lehet. Ide azt írja be, hogy mik azokat a gyógyszerek, amikre Ön érzékeny és mentés esetén semmiképpen ne adjanak Önnek.

 

Krónikus betegségei (egészségügyi riasztásnál fontos lehet tudni!) – Extra fontos adat lehet tudni, hogy mik azok a betegségek, amik a legvalószínűbb, hogy egy bajt okozhatnak. Ide azt írja be, hogy mik azokat a betegségei, amik krónikusak. Mentéskor meggyorsítja a kivizsgálást és életet menthet!

 

(A riasztások közül egyelőre csak az "SOS" és "Gyanús alakok a környéken" gombokat/riasztásokat használják, mert az "EÜ riasztás..." más szolgáltatáshoz fog alapvetően majd kapcsolódni, ezért ezen riasztások vételére csak korlátozott formában vagyunk képesek, reagálni ezekre, illetve észlelni ezeket nem minden esetben tudjuk.
Egyelőre reggel 8 és este 8 között tudjuk állandó jelleggel működtetni és reagálni rá. Ezen időn kívüli időben probléma esetén továbbra is a rendőrséget hívják.)

 

A riasztás a regisztrációnál megadott pontos adatokkal megérkezik az Ön által beállított személy készülékére SMS formájában, megjelenik a Gombai VIR - Vezetés-Irányító Rendszer - központi számítógépén, valamint amennyiben kérésünknek megfelelően beállította a helpy@gomba.hu e-mail címet is, akkor e-mailben is értesülünk a riasztásáról.

Ezt követően, ha van szolgálatban lévő és elérhető "beavatkozó" személy, akkor ő reagál a riasztásra.

Itt lehetősége van 10 mp-ig még a véletlen riasztást visszavonni. 

Emellett pontosíthatja a helyszínét és üzenhet SMS-ben is a beavatkozóknak a megadott nyomógombok segítségével.

 

A fejlesztők és a rendszer honlapja: Helpynet